Meni

Bezbojna folija za zaštitu od sunca za šoferšajbnu

Ugradnja zaštitne providne folije na prednjoj šoferšajbni postaje sve popularnija, a razloga za to je mnogo. U ovom tekstu otkrivamo sve što treba da znate o bezbojnim folijama za zaštitu od sunca koje se postavljaju na prednju šoferšajbnu.

UV zaštita Folijama za automobile

Svima su već dobro poznati efekti zatamnjenih stakala na bočnim staklima i zadnjem delu automobila. Oni koji su jednom stavili kvalitetne folije na svoja auto stakla, znaju koliko one štite od toplote i UV zračenja.

Međutim, neki još uvek misle da samo tamna stakla odnosno tamne folije štite od sunca. Zapravo boja folije ima jako mali uticaj na zaštitu od sunca i toplote. Ono što stvara najbolju zaštitu jesu toplotni i UV filteri koje imaju kvalitetnije folije.

Od 2014. godine počela je ekspanzija nanokeramičkih folija za zatamnjivanje stakala, potpuno nova tehnologija proizvodnje folija omogućila je najveću zaštitu od sunca. Tako je sve više ljudi biralo ove folije kako u tamnim tako i svetlijim nijansama, jer je razlika u toplotnoj zaštiti između nijansi minimalna. Najsvetlije nanokeramičke folije imaju veću toplotnu zaštitu nego najtamnije folije prethodnih generacija i druge strukture poput poliester folija i folija sa metalnom osnovom.

Kada su u pitanju folije za prednju šoferšajbnu one su potpuno providne, ali pošto je nanokeramika u pitanju, ove folije imaju odlične toplotne i UV filtere i to je razlog zbog čega ih sve više vozača koristi.

Bolji ukupan efekat toplotne zaštite sa bezbojnim folijama za prednju šoferšajbnu


Kada se zatamne sva stakla na autu sem prednje šoferšajbne i to sa nanokeramičkim folijama postiže se izuzetno dobar efekat toplotne zaštite. Međutim, kroz prednju šoferšajbnu ulazi dosta toplote i UV zračenja, stvara se sunčev odsjaj i to direktno kod vozača, tabla i volan se prekomerno zagrevaju, a vremenom i propadaju zbog prekomernog zagrevanja i UV zračenja.

Ugradnjom bezbojne zaštitne folije na prednju šoferšajbnu ukupan efekat ugrađenih folija na automobilu postaje veći jer nema više stakla bez folije koje propušta toplotu. Kada su sva stakla prekrivena nanokeramičkim folijama obezbeđena je najbolja toplotna i UV zaštita kako za putnike tako i za vozača koji će najviše osetiti benefite folije na prednjoj šoferšajbni.

Zaštitna folija je potpuno nevidljiva kada se montira na prednju šoferšajbnu. Optički je potpuno čista tako da nećete imati nikakav problem vidljivosti. Jedini podsetnik da imate foliju na staklu biće prijatniji osećaj u kabini vozila, bez prekomernog zagrevanja table i beljštavog sunčevog odsjaja koji smeta pri vožnji.

Zaštitna uloga folije u slučaju pucanja prednje soferšajbne


Pored toplotne i UV zaštite, ova bezbojna folija za prednju šoferšajnu pruža i zaštitu sigurnosti. Zapravo svaka folija koja se montira na staklo ima i sigurnosnu funkciju u sliučaju pucanja stakla.

Staklo koje ima foliju je jače i teže se nasilno razbija. U slučaju neke nezgode kada dođe do pucanja stakla, folija drži delove stakla na mestu, odnosno oni ostaju na foliji tako nema raspršivanja sitnih komada stakla po putnicima.

Proces ugradnje zaštitne folije za prednju šoferšajbnu


Pre nego što se započne proces montaže folije na prednju šoferšajbnu, potrebno je da se ona dobro proveri. Ukoliko postoji neko oštećenje na šoferšajbni, prvo je potrebno da se oštećenje popravi pa se tek onda radi montaža folije.

Ugradnja folije na prednjoj šoferšajbni vremenski traje koliko i zatamnjivanje svih ostalih stakala, jer je struktura stakla prednje šoferšajbne drugačija od ostalih stakala.

Ovaj proces mogu raditi samo iskusni montažeri koji su prošli adekvatnu obuku i znaju posebne tehnike za tu vrstu montaže. U tom slučaju folija će biti ugrađena tako da je potpuno vizuelno neprimetna na staklu, a da njen efekat po pitanju toplotne i UV zaštite bude maksimalan.

Ukoliko Vas zanima ugradnja bezbojne zaštitne folije za prednju šoferšajbnu pozovite nas za sva pitanja i zakazivanje termina:
Beograd: 063 / 8229 - 096
Banja Luka: 066 / 409 - 409
Sarajevo: 061 / 313 - 315
Novi Pazar: 063 / 8229 - 096

Pogledajte još


Najčešća pitanja o zatamnjivanju stakala

Zablude o folijama za zatamnjivanje stakala

Od čega zavisi cena zatamnjivanja stakala?

Dozvoljeno zatamnjivanje stakala

Procedura za zatamnjivanje stakala

Kako atestirati zatamnjena stakla?

Kako se registruje auto sa zatamnjenim staklima?

Često postavljana pitanja o zakonu i atestu

Atestiranje zatamnjenih stakala u Black Glass-u

Fabrički zatamnjena stakla

Bezbojna folija za zaštitu od sunca za šoferšajbnu

Zatamnjivanje stakala Sarajevo

Zatamnjivanje stakala Banja Luka

Zatamnjivanje stakala Vranje, Leskovac i Niš

LLumar folije Sarajevo i Banja Luka

Zatamnjivanje stakala Novi Pazar

UV zaštitne folije za zatamnjivanje stakala

Nano-keramičke folije za zatamnjivanje stakala

Energetska efikasnost automobila sa zatamnjenim staklima

Kako da odaberete pravi stepen zatamnjenja folije?

Kako da odaberete foliju za zatamnjivanje stakala?

Zatamnjivanje farova i stop svetala

Tehnike ugradnje folija na auto-stakla

Koliki su životni vek i garancija na zatamnjena stakla?

Sigurnosne folije za auto stakla

Nano-keramičke folije sa garancijom dužom od decenije

Hladovina za Vaš auto na +30°C

Najbolji biraju najbolje folije za zatamnjivanje stakala

Nevidljiva UV folija sa vidljivim prednostima

Posledice UV zračenja tokom vožnje

UVA i UVB zračenje u automobilu

Značaj dobre montaže folija za auto stakla

10 razloga za izbor LLumar folija za auto stakla

Demonstracija efekata UV zračenja na kožu

Kako se zaštititi od vrućine u najtoplijim godinama do sada?

Proizvođač LLumar folija za stakla