Meni

Od čega zavisi cena zatamnjivanja stakala?

Cena zatamnjivanja stakala, kao i kod drugih proizvoda i usluga, jedan je od ključnih parametara za odluku o kupovini. Ukoliko razmišljate o ugradnji folija za auto stakla, važno je da znate šta sve utiče na njihovu cenu.

Zatamnjivanje stakla cena

Ovo su ključni faktori od kojih zavisi cena zatamnjivanja stakala:

1. Vrsta vozila i broj stakala koja se zatamnjuju:


Na cenu zatamnjivanja stakala svakako utiče vrsta vozila koje se zatamnjuje. Nije isto zatamnjivati kupe, limuzinu, džip, karavan ili kombi vozilo. Broj i površina stakala ovih vozila se razlikuje, što utiče na potrošnju folija koje se lepi na ta stakla, pa samim tim i na cenu. Takođe, nije isto da li se zatamnjuje ceo automobil (uglavnom se radi bez prednje šoferšajbne) ili se recimo zatamnjuje samo zadnji deo automobila.

Dakle, cena direktno zavisi od vrste vozila (npr. limuzina) i broja stakala koja se zatamnjuju (npr. sva stakla). Ovde možete pogledati kompletan Cenovnik za zatamnjivanje stakala u Black Glass-u.

2. Vrsta i kvalitet folije za auto stakla:


Nisu sve folije za auto stakla iste, a to se ne vidi na prvi pogled. Ono što ljudi najpre uoče je nijansa folije, odnosno stepen zatamnjenja, da li je svetlija, tamnija ili potpuno zatamnjena. Međutim, cena uopšte ne zavisi od stepena zatamnjenja folije. Ono što utiče na cenu jeste vrsta i kvalitet folije.

Postoje folije na poliester osnovi, zatim folije na metalnoj osnovi i čuvene nanokeramičke folije koje omogućavaju najveću toplotnu zaštitu, značajno bolju vidljivost iznutra i najdužu garanciju.

Black Glass u ponudi ima sve pomenute vrste folija i jedini je servis koji ima ekskluzivno pravo na ugradnju nanokeramičkih folija američkog brenda LLumar.

3. Kvalitet montaže folije:


Važno je znati da i najbolja folija neće izgledati dobro ako je loše zalepljena. Nije isto kada radi profesionalac i kada radi amater posle koga ostaju ogrebotine i mehurići na foliji ili se ona odlepljuje. Prema tome, cena njihovog rada nije ista, kao što nije ni rezultat.

Montažeri koji rade na ugradnji folija moraju biti dobro obučeni za to, moraju poznavati karakteristike folije sa kojom rade, moraju imati odgovarajući alat za ugradnju i najvažnije, moraju imati iskustvo u radu sa folijama.

U Black Glass-u svi montažeri imaju potrebne sertifikate, veštine i alate da montažu urade po najvišim profesionalnim standardima. Jedino u Black Glass-u zatamnjivanje stakala traje samo 1 sat, jer na svakom vozilu radi tim iskusnih montažera.

4. Garancija na ugrađenu foliju:


Važno pitanje koje utiče na cenu jeste: Kolika je garancija na zatamnjena stakla koju izdaje ovlašćeni servis? Ozbiljni servisi izdaju pismene garancije najčešće od 10 i više godina u zavisnosti od folije koja se ugrađuje.

Ključno je da proverite koliko je pouzdana firma koja Vam izdaje garanciju i šta ona pokriva. Garancija mora da se odnosi i na foliju i na ugradnju, u smislu da folija u garantnom periodu neće promeniti boju, da se neće odlepiti, popucati i sl. Na zatamnjena stakla u Black Glass-u dobija se garancija od 10 do 15 godina.

5. Standard tržišta:


I na kraju, možemo reći da konačnu cenu diktira tržište. Ako se cena za zatamnjivanje stakala u državama ex-Yu poredi sa cenom u razvijenijim evropskim državama, poput Nemačke, Francuske, Švajcarske i sl. onda će svakako biti 3 do 5 puta povoljnija.

Ukoliko Vas zanima cena ugradnje auto folija za Vaš auto, pogledajte Black Glass cenovnik ili nas pozovite:
Beograd: 063 / 8229 - 096
Banja Luka: 066 / 409 - 409
Sarajevo: 061 / 313 - 315