Meni

Kako da odaberete prave folije za vaš auto?

Kada krene sunčano vreme, sve se više priča o folijama za automobilska stakla. Iako folije imaju dugu tradiciju još uvek postoji puno pitanja i nepoznanica. Verovatno niste znali da su prve folije na automobilska stakla montirane još krajem sedamdesetih godina kada se jedan snalažljivi montažer dosetio da isproba folije za građevinska stakla na svom automobilu. Od tada, promenilo se više tehnologija proizvodnje namenskih folija za auto-stakla.

Folije za auto stakla

Trenutno najpopularnije folije za auto-stakla su folije sa aluminijumom ili legurom metala. Ove folije se proizvode u velikom rasponu nijansi od providnih i svetlih do najtamnijih nijansi. Ove folije se najčešće koriste zbog dobrog odnosa cene i kvaliteta koji se ogleda u stepenu toplotne zaštite koji omogućava smanjenje toplote i do 15ºC tokom letnjih vrućina.

Prema Llumar klasifikaciji, u ovu kategoriju folija spada Comfort serija koja podrazumeva folije 1.klase, odnosno poslednje generacije proizvodanje prema ovoj tehnologoji. Garancija za ugradnju ove serije folija je 10 godina.

U ovu grupu folija spadaju i folije iz Esprit serije koje su iz prethodne generacije proizvodnje prema tehnologiji sa metalnom osnovom. Iako Esprit folije imaju niži stepen toplotne zaštite od Llumar Comfort folija, još uvek imaju bolje karakteristike od folija drugih proizvodjača koji koriste dve, a neki čak i tri generacije stariju tehnologiju u proizvodnji folija. Garancija na Esprit folije je 7 godina.

Ipak vrhunsko dostignuće u sferi auto-folija su folije sa nanokeramičkom osnovom koje imaju do sada najefikasiju toplotnu zaštitu koja predstavlja ključno merilo kvaliteta folija.

Na tržištu Srbije, nanokeramičke folije pojavile su se krajem 2014. godine u Black Glass-u kao ekskluzivnom servisu za ugradnju ovih folija. Prema Llumar klasifikaciji, ova vrsta folija sa nanokeramičkom osnovom spada u Avantgarde seriju i za ove folije dobija se najveća garancija od 12 godina.

Kada dolazite u Black Glass možete sami testirati ove 3 serije Lumar folija na specijalnoj lampi koja zagreva staklene površine na kojima su postavljene ove folije.