Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Kako da odaberete foliju za zatamnjivanje stakala?

Kada se pomenu vrste folija za zatamnjivanje stakala, prvo se pomisli na razlike u stepenu zatamnjenja folije. Međutim, ključna razlika među folijama za auto stakla odnosi se na njihov kvalitet, odnosno sastav od čega su napravljene. U ovom tekstu saznajte sve o vrstama folija za auto stakla.

Folije za auto stakla

Iako folije imaju dugu tradiciju još uvek postoji puno pitanja i nepoznanica. Verovatno niste znali da su prve folije na automobilska stakla montirane još krajem sedamdesetih godina kada se jedan snalažljivi montažer dosetio da isproba folije za građevinska stakla na svom automobilu. Od tada, promenilo se više tehnologija proizvodnje namenskih folija za auto-stakla.

U današnje vreme razlikuju se 3 vrste folija prema tehnologiji proizvodnje, odnosno sastavu, a to su:
    1. Folije na poliester osnovi
    2. Folije na metalnoj osnovi
    3. Folije na nano-keramičkoj osnovi
Folije se razlikuju po toplotnoj zaštiti, vidljivosti iznutra i dužini garancije.Sve pomenute folije se proizvode u velikom rasponu nijansi od providnih i svetlih do najtamnijih nijansi.

Folije na poliester osnovi su najpovoljnije folije i predstavljaju ekonomično rešenje kada je cilj da se postigne estetski efekat zatamnjenih stakala. Imaju i osnovnu toplotnu zaštitu, dosta slabiju od folija na metalnoj osnovi i nano-keramičkih folija.

Folije na metalnoj osnovi dugo godina su bile su bile najpopularnije sve dok se nisu pojavile nano-keramičke folije. Ove folije se najčešće koriste zbog dobrog odnosa cene i kvaliteta. Imaju dobru toplotnu zaštitu, ali manju od novih nano-keramičkih folija.

Folije sa nano-keramičkom osnovom predstavljaju vrhunsko dostignuće u sferi auto-folija za zatamnjivanje stakala. One imaju najefikasiju toplotnu zaštitu koja predstavlja ključno merilo kvaliteta folija. Pored najbolje toplotne zaštite, ove folije odlikuje i najbolja vidljivost sa unutrašnje strane stakla, kao i najduža garancija.

Tokom letnjih vrućina nanokeramičke folije mogu da snize teperaturu čak za 25 stepeni. Testiranje je rađeno u saradnji sa SAT media na NAVAK-u. Testirana su dva ista vozila, jedno sa i drugo bez folije. Nakon dva sata na suncu kabina vozila bez folija zagreva se za oko 25 stepeni više nego kabina vozila sa folijom. Sa ostalim folijama je manja toplotna zastita, npr. folijom na metalnoj osnovi u tom slucaju bila bi oko 15 stepeni niža temperatura.

Na tržištu Srbije, nanokeramičke folije američkog brenda LLumar pojavile su se krajem 2014. godine u Black Glass-u kao ekskluzivnom servisu za ugradnju ovih folija. Black Glass je i dalje jedini servis na tržištu koji ima ekskluzivno pravo na ugradnju nano-keramičkih folija koje omogućavaju najveću toplotnu zaštitu i kristalno čistu vidljivost sa unutrašnje strane vozila.

U Black Glass-u možete pronaći sve pomenute vrste folija za zatamnjivanje stakala: folije na poliester osnovi, folije na metalnoj osnovi i čak 3 vrste nano-keramičkih folija: jednoslojna nano-keramička folija, višeslojna nano-keramička folija i nano-keramička folija sa infrared blokatorima. Od svih vrsta folija postoje različite nijanse zatamnjenja.

Kada dolazite u Black Glass možete sami testirati sve vrste folija na specijalnoj toplotnoj lampi koja zagreva staklene površine na kojima su postavljene ove folije. Na taj način, na svojoj koži možete najbolje osetiti razliku u toplotnoj zaštiti koju pružaju folije.

Zatamnjivanje stakala u Black Glass-u traje samo 1 sat, jer na svakom vozilu radi tim sertifikovanih montažera, a garancija od 10 do 15 godina u zavisnosti od izabrane vrste folije.

Ukoliko Vas zanima zatamnjivanje stakala pozovite nas za sva pitanja i zakazivanje termina:
Beograd: 063 / 8229 - 096
Banja Luka: 066 / 409 - 409
Sarajevo: 061 / 313 - 315
Novi Pazar: 063 / 8229 - 096

Pogledajte još


Najčešća pitanja o zatamnjivanju stakala

Zablude o folijama za zatamnjivanje stakala

Od čega zavisi cena zatamnjivanja stakala?

Dozvoljeno zatamnjivanje stakala

Procedura za zatamnjivanje stakala

Kako atestirati zatamnjena stakla?

Kako se registruje auto sa zatamnjenim staklima?

Često postavljana pitanja o zakonu i atestu

Atestiranje zatamnjenih stakala u Black Glass-u

Fabrički zatamnjena stakla

Bezbojna folija za zaštitu od sunca za šoferšajbnu

Zatamnjivanje stakala Sarajevo

Zatamnjivanje stakala Banja Luka

Zatamnjivanje stakala Vranje, Leskovac i Niš

LLumar folije Sarajevo i Banja Luka

Zatamnjivanje stakala Novi Pazar

UV zaštitne folije za zatamnjivanje stakala

Nano-keramičke folije za zatamnjivanje stakala

Energetska efikasnost automobila sa zatamnjenim staklima

Kako da odaberete pravi stepen zatamnjenja folije?

Kako da odaberete foliju za zatamnjivanje stakala?

Zatamnjivanje farova i stop svetala

Tehnike ugradnje folija na auto-stakla

Koliki su životni vek i garancija na zatamnjena stakla?

Sigurnosne folije za auto stakla

Nano-keramičke folije sa garancijom dužom od decenije

Hladovina za Vaš auto na +30°C

Najbolji biraju najbolje folije za zatamnjivanje stakala

Nevidljiva UV folija sa vidljivim prednostima

Posledice UV zračenja tokom vožnje

UVA i UVB zračenje u automobilu

Značaj dobre montaže folija za auto stakla

10 razloga za izbor LLumar folija za auto stakla

Demonstracija efekata UV zračenja na kožu

Kako se zaštititi od vrućine u najtoplijim godinama do sada?

Proizvođač LLumar folija za stakla