Meni

Nano-keramičke folije

Nano-keramičke folije predsavljaju vrhunsko dostignuće u sferi folija za auto-stakla.

Nano keramičke folije za stakla

Ovom novom tehnologijom proizvodnje omogućena je najefikasnija toplotna zaštita do sada - sprečavanje do 75% IC zračenja (toplota), kao i 99.9 % UV zračenja.

Na tržištu Srbije, nanokeramičke Lumar folije pojavile su se krajem 2014. godine u Black Glass-u kao ekskluzivnom servisu za ugradnju ovih folija.

Ove folije sadrže keramički sloj koji je potpuno nevidljiv za ljudsko oko, nema refleksiju i omogućava maksimalnu prozirnost dnevnog svetla. U poređenju s obojenim folijama ili folijama napravljenim uz upotrebu metala, nanokeramičke folije nude performanse poboljšane i do pedeset odsto. Pošto ne sadrže metale, one ne ometaju funkcionisanje uređaja u vozilu (mobilni telefon, gps, uređaj za merenje pritiska u gumama).

Ove folije se proizvode u velikom broju nijansi od 0 do 100% zatamnjenja. Nijanse folija za koje se vozači najčešće odlučuju su one između 60% i 80% zatamnjenja na zadnjem delu vozila, a u ravni vozača, u skladu sa zakonom, preporučuje se 30% zatamnjenja. Bez obzira koju nijansu nanokeramičkih folija izaberete, stepen toplotne i UV zaštite skoro je isti kako kod tamnijih tako i kod svetlijijh folija.