Meni

UV zaštitne folije za vaš automobil

Fondacija za borbu protiv raka kože (The Skin Cancer Foundation) preporučuje UV zaštitne folije kao deo potrebne opreme za sve vozače.

UV folije za stakla

Važno je znati da automobilska stakla delimično filtriraju UV zrake, a to se odnosi na delimično filtriranje kratkotalasnih UVB zraka, ali ne i dugotalasnih UVA zraka koji su prisutni tokom cele godine i tokom svih dnevnih sati, a upravo su UVA zraci najopasniji jer prodiru u dublje slojeve kože. Posledice nisu odmah vidljive, već se manifestuju tek u kasnijoj životnoj dobi čoveka. 

Dermatološka istraživanja su pokazala da pacijenti mnogo češće na levoj strani lica i tela imaju posledice sunčevog zračenja kao što su bore, fleke, pege ili druge znakove prevremenog starenja kože koji mogu voditi do raka kože. Istraživači veruju da je razlog tome izloženost UV zračenju tokom vožnje.

Po preporuci dermatologa, upotrebom UV zaštitnih folija može se obezbediti specijalna zaštita za sve vozače i njihove putnike. Posebno je važno zaštiti decu od UV zračenja jer je njihova koža mnogo osetljivija od kože odraslih.

Black Glass ugrađuje Llumar auto folije koje blokiraju do 99.5% UV zraka zbog čega nose pečat preporuke Fondacije za borbu protiv raka kože kao efikasan način za zaštitu od štetnog sunčevog zračenja za vreme vožnje. 

Iako se često misli da samo tamne folije štite od UV zračenja, testovi pokazuju da i blago tonirane ili potpuno providne Llumar folije imaju istu UV i toplotnu zaštitu kao i tamne folije.