Meni

Značaj dobre montaže folija

Najbolje folije zaslužuju i najbolje montažere. Kada je stručno postavljena, kvalitetna folija značajno poboljšava izgled i funkcionalnost auto-stakala. Pogledajte kako izgleda proces profesionalne montaže folija u Black Glass-u.

Loše folije ili pak loše instalirane folije nije teško prepoznati: one su neadekvatno skrojene tako da ne pokrivaju dobro sve delove stakla, mogu biti zgužvane, nabubrele, imati balončiće ili ogrebotine, ili pak izgubiti boju ili sjaj.

Sa druge strane, za kvalitetne folije koje su profesionalno ugrađene često se misli da su u pitanju fabrička stakla, jer bez detaljnijeg zagledanja nije moguće uočiti razliku između fabriči zatamnjenog stakla i profesionalno montirane folije.

Onima koji žele samostalno da montiraju folije na vozilu biće potrebno mnogo vremena i najverovatnije neće biti zadovoljni rezultatima ugradnje, čak i ako je u pitanju model automobila lakši za rad.

Sertifikovani montažeri razumeju začaj i poznaju pravila svake faze procesa ugradnje. I najmanja grešaka u bilo kojoj fazi ugradnje folija utiče na krajnji rezultat i celokupan izgled automobila.
  • Detaljno čišćenje i priprema stakala od strane profesionalnih montažera pre ugradnje folije, izuzetno su važni, ako imamo u vidu činjenicu da i minimalna prašina koja se može naći ispod folije kvari celokupan proces ugradnje.
  • "Krojenje" folije prema tipu i dimenziji stakla predstavlja set tehnika koje obučeni montažeri poznaju, i koje se razlikuju od modela do modela automobila. Dobro ukrojena folija je prvi korak u ugradnji koja ima efekat fabrički zatamnjenog stakla.
  • "Peglanje i oblikovanje" folije auto-fenom takođe zavisi od modela automobila, odnosno od zakrivljenosti auto-stakala. Ovo je najteža faza ugradnje, jer pregrevanje može oštetiti foliju, a ukoliko se ne oblikuje adekvatno prema staklu, folja neće moći dobro da se zalepi.
  • Postavka folije sa unutrašnje strane stakla je naredna faza čiji je cilj kvalitetno fiksiranje folije za staklo zbog čega se radi dodatno "peglanje" kako bi se lepak pravilno aktivirao. Nakon toga folija ne može sama da se odlepi, ali savetujemo da se stakla ne otvaraju 2 dana nakon ugradnje, kako bi lepak potpuno prirodno prionuo na staklo.
U Black Glass-u se ugradnja folija vrši bez vađenja stakala i bez skidanja tapacira. Takođe, prilikom zatamnjivanja zadnjeg vetrobranskog stakla, bez obzira na zakrivljenost, postavlja se folija iz jednog komada.

Zahvaljujući iskustvu u ugradnji folija na preko 10.000 najrazličitijih autombila i uigranom timu sertifikovanih montažera, zatamnjivanje auto-stakala u Black Glass-u traje samo 1 sat, a garancija punih 10 godina.