Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Saveti

 • Najčešća pitanja o zatamnjivanju stakala

  Sve što ste želeli da znate o zatamnjivanju stakala, vrstama folija, njihovim karakteristikama, procesu ugradnje, kao i zakonskim okvirima... Ovo su neka od najčešće postavljanih pitanja o zatamnjivanju auto stakala.
  Više
 • Zablude o folijama za zatamnjivanje stakala

  Kako su folije za zatamnjivanje stakala postajale sve popularnije tako je bilo sve više različitih informacija o njima. Iako folije za auto stakla danas nisu novina, još uvek postoje neke zablude koje otkrivamo u ovom tekstu.
  Više
 • 10 razloga za zatamnjivanje stakala

  Ukoliko razmišljate o zatamnjivanju stakala i niste baš sigurni koliko su folije za auto stakla korisne, u ovom tekstu otkrivamo koji su to najčešći razlozi zbog kojih vozači zatamnjuju svoje automobile.
  Više
 • Fabrički zatamnjena stakla vs. zatamnjivanje folijom

  Puno je pitanja o fabrički zatamnjenim staklima, kako ih prepoznati, koja je razlika u odnosu na folije za zatamnjivanje stakala, da li folije mogu da se postave na već fabrički zatamnjena stakla i sl. Ovde je sve što treba da znate o fabrički zatamnjenim staklima.
  Više
 • Zatamnjivanje stakla cena

  Od čega zavisi cena zatamnjivanja stakala?

  Cena zatamnjivanja stakala, kao i kod drugih proizvoda i usluga, jedan je od ključnih parametara za odluku o kupovini. Ukoliko razmišljate o ugradnji folija za auto stakla, važno je da znate šta sve utiče na njihovu cenu.
  Više

IZBOR FOLIJA ZA ZATAMNJIVANJE STAKALA


 • Kako da odaberete foliju za zatamnjivanje stakala?

  Kada se pomenu vrste folija za zatamnjivanje stakala, prvo se pomisli na razlike u stepenu zatamnjenja folije. Međutim, ključna razlika među folijama za auto stakla odnosi se na njihov kvalitet, odnosno sastav od čega su napravljene.
  Više
 • Nanokeramičke folije garancija

  Nano-keramičke folije sa garancijom dužom od decenije

  Kada neko daje garanciju na 12 godina, jasno je da je u pitanju premium kvalitet.
  Više
 • Nano-keramičke folije za zatamnjivanje stakala

  Nano-keramičke folije predsavljaju vrhunsko dostignuće u sferi folija za auto-stakla.
  Više
 • UV zaštitne folije za zatamnjivanje stakala

  Fondacija za borbu protiv raka kože (The Skin Cancer Foundation) preporučuje UV zaštitne folije kao deo potrebne opreme za sve vozače.
  Više
 • Providna folija za staklo

  Nevidljiva UV folija sa vidljivim prednostima

  Za one koji u svom vozilu žele da postignu maksimalnu zaštitu od štetnog sunčevog zračenja, ali ne žele da imaju zatamnjena stakla, pravi izbor jeste LLumar UVShield.
  Više

FOLIJE ZA POSEBNE NAMENE


 • Bezbojna folija za zaštitu od sunca za šoferšajbnu

  Ugradnja zaštitne providne folije na prednjoj šoferšajbni postaje sve popularnija, a razloga za to je mnogo. U ovom tekstu otkrivamo sve što treba da znate o bezbojnim folijama za zaštitu od sunca koje se postavljaju na prednju šoferšajbnu.
  Više
 • Kameleon folija za šoferšajbnu za efekat solarnog stakla

  Novi trend u sferi auto folija jesu kameleon plave folije koje se postavljaju na prednje vetrobransko staklo. Kameleon folija za šoferšajbnu pruža efekat IR šoferšajbne, ili kod nas poznato kao “solarno staklo“ koje vozilu daje notu luksuza i jedinstvenosti, a ujedno ima odličnu toplotnu i UV zaštitu.
  Više
 • Folija za zaštitu šoferšajbne od ogrebotina

  Svako oštećenje šoferšajbne zahteva vreme i novac za popravku, a posebno oštećenja modernih vetrobranskih stakala na novijim i luksuznijim automobilima. Sa inovativnom zaštitnom folijom za šoferšajbnu možete značajno smanjiti rizik od oštećenja prednjeg vetrobrana.
  Više
 • Zatamnjivanje stakala uz TÜV sertifikat za EU zemlje

  Kada se radi zatamnjivanje stakala na vozilima sa EU tablicama, ugrađuju se folije sa TÜV oznakom za koje se izdaju sertifikati odmah po ugradnji folija.
  Više
 • Zatamnjivanje panorama stakala i šibera

  Zatamnjivanje panoramskog stakla i šibera

  Svi vlasnici automobila sa panorama krovom znaju da u letnjim mesecima u njihovim automobilima postaje neopdnošljivo toplo. Panoramski krov izgleda lepo i moćno i pruža više svetla u kabini, ali tokom leta utiče na prekomerno zagrevanje kabine vozila.
  Više
 • Zatamnjivanje farova i stop svetala

  Zatamnjivanje farova je postalo sve popularnije. Ovom jednostavnom i brzom metodom postiže se jedinstven izgled automobila.
  Više

ZAŠTITA OD SUNCA I UV ZRAČENJA


 • Testiranje folija za zatamnjivanje stakala

  Testiranje folija za zatamnjivanje stakala

  Iako su folije za zatamnjivanje stakala testirane mnogo puta kako u Americi tako i Evropi, stručni tim emisije SAT koja se već decenijama emituje na RTS-u odlučio je da organizuje nezavisno testiranje ovih folija u okviru Nacionalne vozačke akademije. „Zablude o folijama za zatamnjivanje stakala“
  Više
 • Zaštita za auto od sunca i UV zračenja

  Kako zaštititi auto od sunca i visokih temperatura?

  Kada nastupe letnje vrućine svi znamo koliko je teško ući u usijani automobil koji se pržio na suncu, ali ne samo da je ovo neprijatno već ostavlja brojne posledice na unutrašnjost automobila. U ovom tekstu otkrivamo šta najbolje štiti enterijer automobila od sunca, odnosno kako sprečiti štetu koje letnje sunce može da prouzrokuje automobilu.
  Više
 • Folije za zatamnjivanje stakala

  Spremite se za letnju vožnju uz folije za zatamnjivanje stakala

  Sigurno Vam se više puta desilo da ne želite da uđete u svoj auto nakon što je neko vreme bio na suncu. A kada uđete potrebno je vreme da ga klima ohladi. Taman kada pomislite da je malo lakše, osetite kako vas sunce peče i pored uključene klime. Tada biste najverovatnije poželeli da pobegnete u hladovinu i sklonite se od prejakog sunčevog zračenja. Ako ste se prepoznali u ovoj priči onda vam definitivno trebaju nanokeramičke folije za zatamnjivanje stakala.
  Više
 • Energetska efikasnost automobila sa zatamnjenim staklima

  Ugradnjom termoizolacionih folija na auto-stakla, automobili mogu postati energetski efikasniji.
  Više
 • Hladovina za Vaš auto na +30°C

  Kad nastupe letnje vrućine, vozači traže sve načine da kabinu svog vozila učine hladnijom, a vožnju prijatnijom, posebno u uslovima kada spoljna temperatura prelazi 30°C.
  Više
 • UV zračenje tokom vožnje

  Posledice UV zračenja tokom vožnje

  Pogledajte čuvenu fotografiju kamiondžije koja je zaprepastila ceo svet! Leva strana lica ovog čoveka je skoro 20 godina starija od desne!
  Više
 • UV zračenje zaštita

  UVA i UVB zračenje u automobilu

  Sa aspekta štetnog dejstva UV zraka, automobil predstavlja jedno od najopasnijih mesta.
  Više
 • Posledice UV zračenja

  Demonstracija efekata UV zračenja na kožu

  Koža snimljena UV kamerom izgleda šokantno! Pogledajte video koji će vam ukazati na značaj zaštite od UV zračenja.
  Više
 • Zaštita UV folijama

  Kako se zaštititi od vrućine u najtoplijim godinama do sada?

  NASA je zvanično potvrdila da je prethodna godina bila najtoplija godina u istoriji naše planete. Pogledaje temperaturne promene kroz vreme.
  Više

UGRADNJA FOLIJA NA STAKLA I GARANCIJA


 • Tehnike ugradnje folija na auto-stakla

  Za najbolji efekat folija, potrebna je profesionalna montaža, a za to postoje različite tehnike.
  Više
 • Ugradnja auto folija

  Značaj dobre montaže folija za auto stakla

  Najbolje folije zaslužuju i najbolje montažere. Kada je stručno postavljena, kvalitetna folija značajno poboljšava izgled i funkcionalnost auto-stakala.
  Više
 • Koliki su životni vek i garancija na zatamnjena stakla?

  Folije visokog kvaliteta, proizvedene u vrhunskoj tehnologiji i visoki standardni profesionalne ugradnje, garantuju dug životni vek.
  Više

ATESTIRANJE ZATAMNJENIH STAKALA U SRBIJI


 • Dozvoljeno zatamnjivanje auto stakala

  Dozvoljeno zatamnjivanje stakala

  Zanima Vas zatamnjivanje stakala, ali se pitate šta je dozvoljeno i kako da dođete do atesta? U ovom tekstu je sve što treba da znate o propisima za zatamnjena stakla u Srbiji.
  Više
 • Zatamnjivanje auto stakla procedura

  Procedura za zatamnjivanje stakala

  Želite tamna stakla ali Vas brine procedura atestiranja? U Srbiji je atestiranje folija za auto-stakla uvedeno 2018. godine i od tada je pojednostavljeno tako da sada možete doći do atesta za zatamnjena stakla u samo 3 koraka!
  Više
 • Atest za Zatamnjivanje auto stakla

  Kako atestirati zatamnjena stakla?

  Atestiranje zatamnjenih stakala u Srbiji uvedeno je 2018. godine i od tada je dosta pojednostavljeno. U ovom tekstu možete pročitati: šta je dozvoljeno, kakva je procedura za atest i koliko to košta.
  Više
 • Registracija vozila sa zatamnjenim staklima

  Kako se registruje auto sa zatamnjenim staklima?

  Od kako je u Srbiji uvedeno atestiranje zatamnjenih stakala 2018. godine puno se pisalo o tome kako proći tehnički pregled i registrovati auto sa zatamnjenim staklima. Odgovor je vrlo lako kada se radi po zakonu.
  Više
 • Atest za zatamnjena stakla

  Često postavljana pitanja o zakonu i atestu

  Od kako je uvedeno obavezno atestiranje zatamnjenih stakala u Srbiji 2018. godine puno je pitanja o tome šta je dozvoljeno i kako doći do atesta. Ovo su neka od najčešće postavljanih pitanja o propisima i atestiranju u Srbiji.
  Više
 • Atestiranje zatamnjenih stakala u Black Glass-u

  Od 1.8.2021. u Black Glass servisu u Beogradu nakon zatamnjivanja auto stakala možete da završite i Atest za folije. Sve na jednom mestu za samo 1h samo u Black Glass-u!
  Više

BLACK GLASS SERVISI I SARADNJA


 • Zatamnjivanje stakala Sarajevo

  Samo 6 meseci nakon otvaranja prvog Black Glass servisa u Bosni i Hercegovini koji je otvoren u Banja Luci, u januaru 2020. godine otvoren je i Black Glass servis u Sarajevu. Već u prvoj godini Black Glass Sarajevo postao je najveći servis za zatamnjivanje stakala i ugradnju folija u Bosni i Hercegovini.
  Više
 • Zatamnjivanje stakala Banja Luka

  Prateći interesovanje klijenata, 1. avgusta 2019. godine otvoren je Black Glass u Banja Luci. Od samog otvaranja, Black Glass Banja Luka svojim klijentima nudi usluge zatamnjivanja stakala, ugradnju folija za automobile i folija za stakla građevinskih objekata.
  Više
 • Zatamnjivanje stakala Vranje, Leskovac i Niš

  Black Glass od 2010. godine ima saradnju sa različitim auto servisima na jugu Srbije kako bi zainteresovanim klijentima organizovali najkvalitetnije zatamnjivanje stakala. Za sve one kojima je daleko da dolaze u Beograd, Black Glass dolazi u Vranje, Leskovac, Niš i druge gradove.
  Više
 • LLumar folije Sarajevo i Banja Luka

  Otvaranjem Black Glass servisa u Sarajevu i Banja Luci, svi ljubitelji automobila sa ovog tržišta dobili su veliki izbor najkvalitetnijih LLumar folija. U ponudi su folije za zatamnjivanje stakala, folije za zaštitu auto laka od ogrebotina kao i folije za građevinske objekte.
  Više
 • zatamnjivanje stakala Novi Pazar

  Zatamnjivanje stakala Novi Pazar

  Predstavništvo originalnog i licenciranog Black Glass servisa otvoreno je u Novom Pazaru početkom februara 2022. Black Glass Novi Pazar svojim klijentima nudi usluge zatamnjivanja stakala, ugradnje folija za automobile i folija za stakla građevinskih objekata.
  Više

LLUMAR FOLIJE ZA AUTO STAKLA


 • Najbolje folije za auto stakla

  Black Glass je postao LLumar-ov SelectPro partner

  Nakon 13 godina uspesne saradnje sa kompanijom LLumar, Black Glass je 2019. godine zvanicno postao deo prestižne SelectPro globalne mreze LLumarovih partnera koji pružaju superiornu uslugu.
  Više
 • Najbolje folije za auto stakla

  Najbolji biraju najbolje folije za zatamnjivanje stakala

  Pogledajte video u kojem čuveni Ryan Friedlinghaus, CEO West Coast Customs-a, govori zbog čega uvek bira LLumar folije za automobile.
  Više
 • Anketa: Zašto vozači zatamnjuju stakla?

  Više puta smo organizovali ankete sa pitanjem: “Zašto zatamnjujete stakla na svom automobilu?” i već nekoliko godina dobijamo slične rezultate. Možda niste očekivali baš ovakve odgovore, ali ovo su najvažniji razlozi za ugradnju folija na auto stakla.
  Više
 • Llumar folije za stakla

  10 razloga za izbor LLumar folija za auto stakla

  10 godina garancije samo je jedan od 10 razloga za izbor najpopularnijeg brenda folija.
  Više
 • Zatamnjivanje stakala Llumar folije

  Proizvođač LLumar folija za stakla

  Nastanak firme koja je proizvela Llumar folije, vezuje se za ’50-e godine, kada se Jules Hermes počeo baviti farbanjem vlakana koja su se koristila za tepihe.
  Više
 • Kako da odaberete pravi stepen zatamnjenja folije?

  Preporučujemo folije u nijansama od 65% do 85% zatamnjenja na zadnjem delu vozila i 30% zatamnjenja u ravni vozača.
  Više